Welkom bij
Chiro Ramsel!

Ben je op zoek naar een vereniging waar kinderen op zondag naartoe kunnen gaan om zich te amuseren? Dan is Chiro Ramsel de ideale plek!

Wij staan voor plezier maken, avontuurlijke uitdagingen ​en vriendschap.

We staan open voor alle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar.

Elke zaterdag voor de jongens en zondag voor de meisjes biedt de enthousiaste leidingsploeg leuke, gevarieerde activiteiten aan en zorgen zij voor een lekker vieruurtje!

Na een jaar vol plezier gaan we met zijn allen samen op kamp in de zomer. Dit is het hoogtepunt van het jaar, waar we 10 dagen ondergedompeld worden in een spetterend avontuur.
Kampen bouwen, waanzinnig bosspel spelen, waterspelletjes, grappige toneeltjes, het kampvuur en zoveel leuke andere activiteiten.

Kom het zelf ontdekken!

De nieuwe manier om via je gewone shoppings ook nog eens onze Chiro te kunnen steunen! Iedereen kan met een eenvoudige klik de Chiro steunen, zonder een euro extra uit te geven!

Op onze Trooper-pagina staan links naar allerhande webshops, echt ELKE soort: vakantie, reizen, coolblue, aliexpress, eten, speelgoed, dvd’s, games, elektronica, kleren, pretparken, uistappen, huisjes huren voor een weekend, …

Als je via een link je shopping doet, weet de website dat je onze vereniging wilt steunen, zonder een cent extra uit te geven! Voor elke aankoop die jij dan doet, krijgen wij een extra centje die we kunnen investeren in nieuw speel/spel/knutsel materiaal. Super eenvoudig! Win-Win voor iedereen.

Link naar Trooper Chiro ramsel

Volgende activiteit jongens:

Volgende activiteit meisjes:

Volgende activiteit samen:

2024

Inschrijvingen ’24-’25

Maite Van Aerschot om: 10:03
sep 16
Beste leden en ouders
 
De eerste chiro’s zijn achter de rug dus het Chirojaar is officieel van start gegaan! Hieronder vinden jullie nog wat belangrijke informatie voor het komende jaar.
 
🍪🧃Voor het vieruurtje kunnen leden een koekje (€0,50) en/of drankje (€1) kopen, dat mogen ze telkens cash betalen op de Chiro.
Voor een Chiro t-shirt (€10) kan je steeds voor of na de Chiro terecht bij de leiding. Ook kan je bij ons tweedehands chirokledij kopen, een trui/t-shirt/rok/broek kost dan €5. Andere kledij is te vinden in De Banier! 👕🩳
 
💵 Het Chirojaar is officieel begonnen, dus vanaf nu kan je de leden inschrijven voor de Chiro! Dit kan via deze link: https://docs.google.com/…/1bGyci9ZQFV3Y99g3lcQTzzb…/edit .
Omdat het aansluitingsgeld per lid voor de verzekering opgeslagen is, zijn wij ook genoodzaakt om het lidgeld op te trekken naar €45. Meer info over de betaling hiervan staat in het inschrijvingsformulier via de link hierboven.
 
Verder willen we jullie eraan herinneren dat het volgende week, zondag 22/09 onze Openspelnamiddag is. Leden mogen dan al hun vriendjes & vriendinnetjes meenemen om er een super leuke chironamiddag van te maken!
Iedereen is ook zeer welkom op onze zomerbar, zaterdag 21/09!🥂
 
TOT VOLGENDE WEEK 🤩
Groetjes,
De leiding

Foto’s jongenskamp

Rik Van der Mieren om: 12:02
sep 02

[JONGENS]
Hallo allemaal

De zomer is voorbij en het school is (spijtig genoeg) alweer begonnen. De leiding heeft alle foto’s van het jongenskamp gebundeld zodat jullie toch nog even kunnen nagenieten van ons onvergeetelijk chirokamp!

We hopen dat we jullie allemaal mogen terugzien op onze eerste chiro op zaterdag 14 september. Tot dan!

Groetjes
De jongensleiding

https://photos.app.goo.gl/UCuENfSaFLb8a1NN9

Terugkomst kamp

Rik Van der Mieren om: 21:36
aug 09

[JONGENS]

Hallo allemaal

Ondertussen zijn we (spijtig genoeg) al aan onze laatste dag op kamp aangekomen… Vanavond hebben we nog een laatste kampvuur en morgen vertrekken we dan richting huis. We zullen rond 13h20 aan de kerk in Ramsel aankomen. Daar mogen de leden worden opgehaald.

De valiezen mogen niet veel later ook opgehaald worden op het chiroheem, het precieze uur wordt morgenmiddag nog meegedeeld, hou dus zeker onze socials in de gaten!

Tot morgen!

Chirokamp jongens

Rik Van der Mieren om: 15:46
jul 24

[JONGENS]

Beste leden, ouders

Binnen een klein weekje vertrekken de jongens weer op kamp! De kampvoorbereidingen zijn af en alles is klaar om er weer een geweldig kamp van te maken! Hieronder nog een beetje praktische informatie:

Voor de RAKKERS, TOPPERS en ASPI’s:
Jullie zouden ondertussen allemaal geïnformeerd moeten zijn door jullie groepsleiding over het vertrek van het kamp. Moesten jullie deze info nog niet gekregen hebben mogen jullie ons altijd een berichtje sturen.

Op zondag 4 augustus is het onze bezoekdag. Dit is tevens het moment waarop de RIBBELS en de SPEELCLUB naar de kampplaats mogen worden gebracht. De bezoekdag duurt van 11h tot 16h. Inschrijvingen voor de oudste groepen kunnen gebeuren door het papiertje achteraan het kampboekje af te drukken en mee te brengen wanneer je je valiezen komt afgeven op het chiroheem. Voor de jongsten kan dit gebeuren door te mailen naar hoofdleider@chiroramsel.be. Onze kookploeg zal, zoals steeds, voor een lekkere maaltijd zorgen om onze buikjes weer te vullen!

De valiezen van de oudste groepen (rakkers, toppers, aspi’s) mogen op dinsdag 30 juli tussen 18h en 19h naar het chiroheem in Ramsel gebracht worden. Hier mogen ook de medische fiches en 2 klevertjes van de ziekenkas afgegeven worden.

Alle informatie staat ook nog in het kampboekje, dat enkele postjes terug geplaatst is (de site doet wat moeilijk waardoor ik het er hier niet meer bij kreeg 🙂 ). Moesten er nog vragen of andere zaken zijn mogen jullie de leiding altijd een berichtje sturen!

Wij kijken er alvast naar uit, hopelijk jullie ook!

Tot volgende week
De jongensleiding

PS: Een kleine sneakpeak van het kampthema staat al op onze facebook- en instagrampagina!

Chirokamp meisjes

Joke Venstermans om: 13:19
jul 06
– MEISJES –
 
Liefste leden en ouders,
Nog enkele nachtjes slapen en het is zover: we vertrekken op Chirokamp!
Hieronder nog wat belangrijke informatie.
Voor de KWIKS, TIPPERS, TIPTIENS en ASPI’S:
Op 10 juli mogen jullie tussen 18u en 19u jullie bagage (valies, veldbed, slaapzak, …) naar het Chiroheem brengen. Als dit om één of andere reden niet lukt, neem dan contact op met de leiding. Neem ook zeker de medische fiches ingevuld mee + 2 klevertjes van het ziekenfonds + identiteitskaart (+ eventuele medicatie). Dit is ook het moment waarop je, als je dit wilt, postkaartjes kan kopen zodat de leden deze kunnen opsturen van op kamp. Een postkaartje kost €0,50 en dit kan je kopen met cash geld. Let wel op, vanaf dit jaar verkopen wij geen postzegels meer, dus vergeet deze niet mee te geven met je dochter!
 
Op 11 juli vertrekken de oudste groepen op kamp. De kwiks gaan met de bus en de tippers, tiptiens en aspi’s gaan met de fiets. Het uur van vertrek wordt meegedeeld door de leiding van elke groep.
 
Op 14 juli is het bezoekdag. Dit is het moment waarop de RIBBELS en SPEELCLUBS aankomen op ons fantastisch kamp. Hier worden de medische fiches van de jongste leden ook afgegeven en hier kunnen kaartjes gekocht worden.
De bezoekdag begint om 11 uur en eindigt om 16 uur. Onze kookploeg zorgt voor een super lekkere maaltijd!
Het adres van onze kampplaats is: Vonderweg 22, 2990 Wuustwezel.
De parking die jullie kunnen gebruiken is niet op de kampplaat zelf, het adres van de parking is: Dorensweg 13, 2990 Wuustwezel. Het is maar een paar minuutjes wandelen om op de kampplaats te komen, de weg zal aangeduid zijn met wegwijzers.
 
Op 21 juli komen we met iedereen samen naar huis. We komen met de trein aan rond 14u30 aan het station van Begijnendijk. Hier mogen de leden opgehaald worden. De valiezen mogen op een ander moment in de namiddag opgehaald worden op het Chiroheem. Het precieze uur hiervan wordt later meegedeeld op de FaceBookpagina en via de website.
Als er nog vragen of bezorgdheden zijn, kan je altijd een mailtje sturen naar de leiding. Alle informatie staat ook nog eens uitgebreid in het kampboekje op de site.
 
Wij hebben er al super veel zin in!
De leiding ❤

Bezoekdag Loenhout – meisjes

Roos Janssens om: 21:28
jun 30

Liefste leden, ouders, familie en vrienden

Het kamp komt steeds dichterbij, en onze bezoekdag op zondag 14 juli dus ook! 
Daarom herinneren we je er graag aan om je in te schrijven via het online inschrijvingsformulier. Dat is verplicht zodat wij een goede inschatting kunnen maken.

De inschrijvingen sluiten binnen 1 week, op zondagavond 7 juli.

Tot snel!
De meisjesleiding 💜💛💚❤️💙🧡

Geen beschrijving beschikbaar.

Laatste Chiro en inschrijving kamp

Joke Venstermans om: 21:24
mei 26

– Meisjes-
Beste ouders
Vanaf volgende week zal het eventjes geen Chiro meer zijn, omdat de leiding moet studeren.
Op 30 juni doen we wel een allerlaatste Chiro van het jaar!

Daarna is het ook al bijna tijd voor het kamp, daarvoor kan je je nog tot 30 juni inschrijvingen via de site.
Alle informatie vind je in het kampboekje en in de PowerPoint presentatie. Deze zijn samen met de medische fiche verstuurd via mail. Heb je geen mail gehad? Stuur dan gerust een mailtje naar de hoofdleiding via hoofdleidster@chiroramsel.be.

Hieronder staat ook nog eens de link om je in te schrijven voor de bezoekdag op het kamp, dit is verplicht dus vergeet het zeker niet.
https://forms.gle/v8omcsghN1LmxoDi8 

Groetjes, 
De leiding :))

Chirokamp meisjes 2024

Lotte Waterschoot om: 13:10
mei 16

Liefste leden en ouders,

Het hoogtepunt van het Chirojaar is in zicht: het kamp! 

Wij, de meisjes, gaan dit jaar van 11 – 21 juli op kamp in het prachtige Loenhout! De leiding is al druk bezig met de voorbereidingen voor het kamp en het kampboekje is dus ook af! Lees dit heel goed door, zodat je niets van de belangrijke informatie mist. 

De bezoekdag is op zondag 14 juli, de dag dat de jongsten worden afgezet op de kampplaats. Voor hen duurt het kamp dus van 14 – 21 juli

Ondertussen staan ook de inschrijvingen voor het kamp online, dus gelieve je in te schrijven vóór 30 juni op onze website bij het rubriek ‘Inschrijvingen’. 

We doen ook nog een korte infoavond over het kamp op zondag 26 mei om 17:00

Wij kijken er alvast heel erg naar uit en we hopen jullie ook!

Groetjes, 

De leiding <3 

Kampboekje Loenhout 2024

Jongenskamp 2024

Rik Van der Mieren om: 12:01
mei 15

[JONGENS]
Hallo allemaal

Binnen enkele maanden is het weer zo ver: het JONGENSKAMP! De leiding is volop bezig met de voorbereidingen en dus laten we jullie niet langer in spanning over onze bestemming. We zoeken het deze keer iets dichter bij huis, want de jongens gaan dit jaar op kamp naar Rillaar! Het kampboekje van dit jaar kunnen jullie zowel hier als in jullie mailbox terugvinden. Zeker eens doornemen! De inschrijvingen staan ook alvast online op onze site!

Omdat het voor de sommigen een eerste keer op kamp is, doen we ook een infoavond over onze reis naar Rillaar. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei om 17h30.

De kampdata zijn als volgt:
Ribbel-Speelclub: 4 – 10 augustus
Rakker – Aspi: 31 juli – 10 augustus

De leiding kijkt er alvast enorm naar uit, jullie toch ook?
Groetjes, de jongensleiding

Kampboekje Rillaar 2024

Infoavond Chirokamp 2024

Lotte Waterschoot om: 16:09
mei 01

Lieve leden en ouders,

Het aftellen naar het hoogtepunt van het Chirojaar kan beginnen: het kamp! 🤩
Op zaterdag 25 mei, om 17:30 is het infoavond voor het jongenskamp. Voor de meisjes vindt dit plaats op zondag 26 mei, om 17:00.

Verdere info & inschrijvingen komen later!

Groetjes,
De leiding 💓

Beste leden en ouders
 
De eerste chiro’s zijn achter de rug dus het Chirojaar is officieel van start gegaan! Hieronder vinden jullie nog wat belangrijke informatie voor het komende jaar.
 
🍪🧃Voor het vieruurtje kunnen leden een koekje (€0,50) en/of drankje (€1) kopen, dat mogen ze telkens cash betalen op de Chiro.
Voor een Chiro t-shirt (€10) kan je steeds voor of na de Chiro terecht bij de leiding. Ook kan je bij ons tweedehands chirokledij kopen, een trui/t-shirt/rok/broek kost dan €5. Andere kledij is te vinden in De Banier! 👕🩳
 
💵 Het Chirojaar is officieel begonnen, dus vanaf nu kan je de leden inschrijven voor de Chiro! Dit kan via deze link: https://docs.google.com/…/1bGyci9ZQFV3Y99g3lcQTzzb…/edit .
Omdat het aansluitingsgeld per lid voor de verzekering opgeslagen is, zijn wij ook genoodzaakt om het lidgeld op te trekken naar €45. Meer info over de betaling hiervan staat in het inschrijvingsformulier via de link hierboven.
 
Verder willen we jullie eraan herinneren dat het volgende week, zondag 22/09 onze Openspelnamiddag is. Leden mogen dan al hun vriendjes & vriendinnetjes meenemen om er een super leuke chironamiddag van te maken!
Iedereen is ook zeer welkom op onze zomerbar, zaterdag 21/09!🥂
 
TOT VOLGENDE WEEK 🤩
Groetjes,
De leiding

[JONGENS]
Hallo allemaal

De zomer is voorbij en het school is (spijtig genoeg) alweer begonnen. De leiding heeft alle foto’s van het jongenskamp gebundeld zodat jullie toch nog even kunnen nagenieten van ons onvergeetelijk chirokamp!

We hopen dat we jullie allemaal mogen terugzien op onze eerste chiro op zaterdag 14 september. Tot dan!

Groetjes
De jongensleiding

https://photos.app.goo.gl/UCuENfSaFLb8a1NN9

[JONGENS]

Hallo allemaal

Ondertussen zijn we (spijtig genoeg) al aan onze laatste dag op kamp aangekomen… Vanavond hebben we nog een laatste kampvuur en morgen vertrekken we dan richting huis. We zullen rond 13h20 aan de kerk in Ramsel aankomen. Daar mogen de leden worden opgehaald.

De valiezen mogen niet veel later ook opgehaald worden op het chiroheem, het precieze uur wordt morgenmiddag nog meegedeeld, hou dus zeker onze socials in de gaten!

Tot morgen!

[JONGENS]

Beste leden, ouders

Binnen een klein weekje vertrekken de jongens weer op kamp! De kampvoorbereidingen zijn af en alles is klaar om er weer een geweldig kamp van te maken! Hieronder nog een beetje praktische informatie:

Voor de RAKKERS, TOPPERS en ASPI’s:
Jullie zouden ondertussen allemaal geïnformeerd moeten zijn door jullie groepsleiding over het vertrek van het kamp. Moesten jullie deze info nog niet gekregen hebben mogen jullie ons altijd een berichtje sturen.

Op zondag 4 augustus is het onze bezoekdag. Dit is tevens het moment waarop de RIBBELS en de SPEELCLUB naar de kampplaats mogen worden gebracht. De bezoekdag duurt van 11h tot 16h. Inschrijvingen voor de oudste groepen kunnen gebeuren door het papiertje achteraan het kampboekje af te drukken en mee te brengen wanneer je je valiezen komt afgeven op het chiroheem. Voor de jongsten kan dit gebeuren door te mailen naar hoofdleider@chiroramsel.be. Onze kookploeg zal, zoals steeds, voor een lekkere maaltijd zorgen om onze buikjes weer te vullen!

De valiezen van de oudste groepen (rakkers, toppers, aspi’s) mogen op dinsdag 30 juli tussen 18h en 19h naar het chiroheem in Ramsel gebracht worden. Hier mogen ook de medische fiches en 2 klevertjes van de ziekenkas afgegeven worden.

Alle informatie staat ook nog in het kampboekje, dat enkele postjes terug geplaatst is (de site doet wat moeilijk waardoor ik het er hier niet meer bij kreeg 🙂 ). Moesten er nog vragen of andere zaken zijn mogen jullie de leiding altijd een berichtje sturen!

Wij kijken er alvast naar uit, hopelijk jullie ook!

Tot volgende week
De jongensleiding

PS: Een kleine sneakpeak van het kampthema staat al op onze facebook- en instagrampagina!

– MEISJES –
 
Liefste leden en ouders,
Nog enkele nachtjes slapen en het is zover: we vertrekken op Chirokamp!
Hieronder nog wat belangrijke informatie.
Voor de KWIKS, TIPPERS, TIPTIENS en ASPI’S:
Op 10 juli mogen jullie tussen 18u en 19u jullie bagage (valies, veldbed, slaapzak, …) naar het Chiroheem brengen. Als dit om één of andere reden niet lukt, neem dan contact op met de leiding. Neem ook zeker de medische fiches ingevuld mee + 2 klevertjes van het ziekenfonds + identiteitskaart (+ eventuele medicatie). Dit is ook het moment waarop je, als je dit wilt, postkaartjes kan kopen zodat de leden deze kunnen opsturen van op kamp. Een postkaartje kost €0,50 en dit kan je kopen met cash geld. Let wel op, vanaf dit jaar verkopen wij geen postzegels meer, dus vergeet deze niet mee te geven met je dochter!
 
Op 11 juli vertrekken de oudste groepen op kamp. De kwiks gaan met de bus en de tippers, tiptiens en aspi’s gaan met de fiets. Het uur van vertrek wordt meegedeeld door de leiding van elke groep.
 
Op 14 juli is het bezoekdag. Dit is het moment waarop de RIBBELS en SPEELCLUBS aankomen op ons fantastisch kamp. Hier worden de medische fiches van de jongste leden ook afgegeven en hier kunnen kaartjes gekocht worden.
De bezoekdag begint om 11 uur en eindigt om 16 uur. Onze kookploeg zorgt voor een super lekkere maaltijd!
Het adres van onze kampplaats is: Vonderweg 22, 2990 Wuustwezel.
De parking die jullie kunnen gebruiken is niet op de kampplaat zelf, het adres van de parking is: Dorensweg 13, 2990 Wuustwezel. Het is maar een paar minuutjes wandelen om op de kampplaats te komen, de weg zal aangeduid zijn met wegwijzers.
 
Op 21 juli komen we met iedereen samen naar huis. We komen met de trein aan rond 14u30 aan het station van Begijnendijk. Hier mogen de leden opgehaald worden. De valiezen mogen op een ander moment in de namiddag opgehaald worden op het Chiroheem. Het precieze uur hiervan wordt later meegedeeld op de FaceBookpagina en via de website.
Als er nog vragen of bezorgdheden zijn, kan je altijd een mailtje sturen naar de leiding. Alle informatie staat ook nog eens uitgebreid in het kampboekje op de site.
 
Wij hebben er al super veel zin in!
De leiding ❤

Liefste leden, ouders, familie en vrienden

Het kamp komt steeds dichterbij, en onze bezoekdag op zondag 14 juli dus ook! 
Daarom herinneren we je er graag aan om je in te schrijven via het online inschrijvingsformulier. Dat is verplicht zodat wij een goede inschatting kunnen maken.

De inschrijvingen sluiten binnen 1 week, op zondagavond 7 juli.

Tot snel!
De meisjesleiding 💜💛💚❤️💙🧡

Geen beschrijving beschikbaar.

– Meisjes-
Beste ouders
Vanaf volgende week zal het eventjes geen Chiro meer zijn, omdat de leiding moet studeren.
Op 30 juni doen we wel een allerlaatste Chiro van het jaar!

Daarna is het ook al bijna tijd voor het kamp, daarvoor kan je je nog tot 30 juni inschrijvingen via de site.
Alle informatie vind je in het kampboekje en in de PowerPoint presentatie. Deze zijn samen met de medische fiche verstuurd via mail. Heb je geen mail gehad? Stuur dan gerust een mailtje naar de hoofdleiding via hoofdleidster@chiroramsel.be.

Hieronder staat ook nog eens de link om je in te schrijven voor de bezoekdag op het kamp, dit is verplicht dus vergeet het zeker niet.
https://forms.gle/v8omcsghN1LmxoDi8 

Groetjes, 
De leiding :))

Liefste leden en ouders,

Het hoogtepunt van het Chirojaar is in zicht: het kamp! 

Wij, de meisjes, gaan dit jaar van 11 – 21 juli op kamp in het prachtige Loenhout! De leiding is al druk bezig met de voorbereidingen voor het kamp en het kampboekje is dus ook af! Lees dit heel goed door, zodat je niets van de belangrijke informatie mist. 

De bezoekdag is op zondag 14 juli, de dag dat de jongsten worden afgezet op de kampplaats. Voor hen duurt het kamp dus van 14 – 21 juli

Ondertussen staan ook de inschrijvingen voor het kamp online, dus gelieve je in te schrijven vóór 30 juni op onze website bij het rubriek ‘Inschrijvingen’. 

We doen ook nog een korte infoavond over het kamp op zondag 26 mei om 17:00

Wij kijken er alvast heel erg naar uit en we hopen jullie ook!

Groetjes, 

De leiding <3 

Kampboekje Loenhout 2024

[JONGENS]
Hallo allemaal

Binnen enkele maanden is het weer zo ver: het JONGENSKAMP! De leiding is volop bezig met de voorbereidingen en dus laten we jullie niet langer in spanning over onze bestemming. We zoeken het deze keer iets dichter bij huis, want de jongens gaan dit jaar op kamp naar Rillaar! Het kampboekje van dit jaar kunnen jullie zowel hier als in jullie mailbox terugvinden. Zeker eens doornemen! De inschrijvingen staan ook alvast online op onze site!

Omdat het voor de sommigen een eerste keer op kamp is, doen we ook een infoavond over onze reis naar Rillaar. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei om 17h30.

De kampdata zijn als volgt:
Ribbel-Speelclub: 4 – 10 augustus
Rakker – Aspi: 31 juli – 10 augustus

De leiding kijkt er alvast enorm naar uit, jullie toch ook?
Groetjes, de jongensleiding

Kampboekje Rillaar 2024

Lieve leden en ouders,

Het aftellen naar het hoogtepunt van het Chirojaar kan beginnen: het kamp! 🤩
Op zaterdag 25 mei, om 17:30 is het infoavond voor het jongenskamp. Voor de meisjes vindt dit plaats op zondag 26 mei, om 17:00.

Verdere info & inschrijvingen komen later!

Groetjes,
De leiding 💓